Hønsene

Dyrevelfærd har altid været noget der betyder meget for mig. Jeg har i mange år ikke købt andet en økoligeske æg, ikke spist kylling eller høns. Og brugt en masse tid og penge på at finde de rigtige ænder til julemiddagen.

Da jeg tidligere har haft både høns og et par ænder, ville jeg gerne have det igen. Poul Erik var mere tilbageholdene, men tilsidst fik vi da lavet en stor hønsegård.

Så gik jagten ind på at finde de rigtige høns. Jeg startede ud med nogle Dværg Silker og et par Toppede Hollændere. Men jeg synes bare ikke de trives i de store forhold de fik. Blæste det den mindste smule sad de og krøb sammen. Og de opførte sig bare ikke som jeg synes høns skal gøre. De blev så solgt til en der har en masse andr edværghøns, og jeg har set videor, af dem senere. Og de trives rigtig godt. Så dejligt for dem.

Jeg fandt så 4 Isa Brown og en Susex hane. Og de gør alt det jeg synes høns skal gøre. Og hønsegården bruger vi ikke ret meget, da de er total fritgående. Så frie at når vi lufter hunde, følger de efter, og går vi i kaninstalden er der også høns med der.

Og så opfylde de deres vigtigste opgave, de lægger æg. 3-4 store fine æg hver eneste dag.

Til foråret er det så min plan at jeg skal have fundet en skrukhøne, og så have ruget nogle kyllinger ud.

Det glæder jeg mig meget til.

Hos os har vi kaniner fordi, vi kan lide at omgåes kaninerne, og nyder den daglige pasning.

Kontakt: e-mail eller tlf. nr. 2214 3322

Copyright © All Rights Reserved